Γενικά

Αρχική

Σήμερα γνωρίζουμε ότι η ζωή πριν τον τοκετό επηρεάζει αποφασιστικά τη ζωή μετά από αυτόν και ο εξειδικευμένος προγεννητικός έλεγχος αποτελεί σημαντικό τμήμα της ιατρικής φροντίδας που θα πρέπει να παρέχεται σε κάθε κύηση.

Συμβουλευτική

Ο στόχος σε κάθε εγκυμοσύνη είναι η γέννηση ενός υγιούς μωρού και είναι αλήθεια ότι τα περισσότερα νεογνά είναι φυσιολογικά και υγιή. Ορισμένες όμως κυήσεις μπορεί να επιπλακούν με παθολογικές καταστάσεις όπως για παράδειγμα γενετικές ανωμαλίες, ανατομικές διαμαρτίες, πρόωρο τοκετό, προεκλαμψία και ενδομήτρια καθυστέρηση της ανάπτυξης.  Επιπλέον, ιδιαίτερη προγεννητική συμβουλευτική χρειάζονται ζευγάρια που προέρχονται από οικογένειες με κληρονομικά νοσήματα.

Που διαφέρουμε σε σχέση με άλλα κέντρα.

Η παροχή υπηρεσιών μας βασίζεται στα πρότυπα που έχει θεσμοθετήσει το Ίδρυμα Ιατρικής Εμβρύου ( Fetal Medicine Foundation-FMF).  Στόχος μας είναι το άριστο επίπεδο εκτέλεσης των εξετάσεων, η παροχή συμβουλευτικής με εγκυρότητα και ήθος και η άριστη συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό.

Λίγα λόγια για την Ιατρική Εμβρύου και τον υπερηχογραφικό έλεγχο

Η ιατρική εμβρύου (Fetal Medicine) είναι κλάδος της ιατρικής που περιλαμβάνει την εξέταση και την αξιολόγηση της κατάστασης του εμβρύου, καθώς και την διάγνωση και θεραπεία των  εμβρυϊκών ασθενειών και ανωμαλιών. Είναι μια σχετικά νέα εξειδίκευση που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα από την αρχή της δεκαετίας του ’90 και μετά, όταν εισήχθη η αυχενική διαφάνεια από τον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη.  

Subscribe to RSS - Γενικά