Που διαφέρουμε σε σχέση με άλλα κέντρα.

Η παροχή υπηρεσιών μας βασίζεται στα πρότυπα που έχει θεσμοθετήσει το Ίδρυμα Ιατρικής Εμβρύου ( Fetal Medicine Foundation-FMF).  Στόχος μας είναι το άριστο επίπεδο εκτέλεσης των εξετάσεων, η παροχή συμβουλευτικής με εγκυρότητα και ήθος και η άριστη συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό.

Που διαφέρουμε σε σχέση με άλλα κέντρα.

Για τον λόγο αυτό:

 • Υπεύθυνος του κέντρου μας είναι ιατρός με μακροχρόνια εξειδίκευση στην Εμβρυομητρική και στην Ιατρική Εμβρύου σε κέντρα αναφοράς της Μ.Βρετανίας και με θητεία στο ιδιωτικό ιατρείο του Καθηγητή Κύπρου Νικολαΐδη  στο Λονδίνο. Φέρει τις σχετικές άδειες εκτέλεσης όλων των υπερηχογραφικών εξετάσεων και ενδομήτριων επεμβάσεων από το Ίδρυμα Ιατρικής Εμβρύου ( Fetal Medicine Foundation-FMF).
 • Όλες οι υπερηχογραφικές εξετάσεις πραγματοποιούνται λαμβάνοντας συγκεκριμένες υπερηχογραφικές τομές, όπως αυτές καθορίζονται από τα αντίστοιχα πρωτόκολλα του Ιδρύματος Ιατρικής Εμβρύου (Fetal Medicine Foundation-FMF) , οι οποίες έχει αποδειχθεί ότι εμφανίζουν την υψηλότερη ευαισθησία στην ανίχνευση πιθανών ανωμαλιών. 
 • Σε κάθε συνεδρία αφιερώνεται ο χρόνος που απαιτείται για την σωστή εξέταση του εμβρύου. Η διάρκεια της κάθε συνεδρίας είναι αυτή που καθορίζεται από τα αντίστοιχα πρωτόκολλα του Ιδρύματος και χρησιμοποιείται στο Fetal Medicine Centre: περί τα 45 λεπτά για την αυχενική διαφάνεια, 60 λεπτά για το Β΄ επιπέδου και 30 λεπτά για τον εξέταση ανάπτυξης-Doppler.
 • Ο εξοπλισμός μας είναι υψηλής τεχνολογίας. Όλες οι υπερηχογραφικές εξετάσεις γίνονται με καινούργιο υπερηχοτομογράφο τελευταίας τεχνολογίας Voluson E6 της General Electric,  υψηλής ευκρίνειας, ο οποίος είναι ειδικός για την άσκηση της Εμβρυομητρικής  Ιατρικής .
 • Η επεξεργασία των αποτελεσμάτων γίνεται από το ειδικό λογισμικό Αstraia το οποίο, λόγω του σχεδιασμού και της τεράστιας βάσης δεδομένων του, εγγυάται την έγκυρη αξιολόγησή τους. Αποτελεί το μόνο λογισμικό στην Ελλάδα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υπολογιστεί το επίσημο, από το  Ίδρυμα Ιατρικής Εμβρύου ( Fetal Medicine Foundation-FMF) ρίσκο για χρωμοσωμικές ανωμαλίες του εμβρύου.
 • Το Ίδρυμα Ιατρικής Εμβρύου (Fetal Medicine Foundation-FMF)  ελέγχει κάθε χρόνο τα αποτελέσματα των εξετάσεών μας, προκειμένου να διατηρείται η αξιοπιστία και το υψηλό επίπεδό τους.
 • Παρέχεται έγκυρη συμβουλευτική για την σωστή αντιμετώπιση και θεραπεία κάθε παθολογικής κατάστασης, από τον υπεύθυνο του κέντρου ο  οποίος είναι ένας από τους λίγους Έλληνες διπλωματούχους Ιατρικής Εμβρύου, σε συνεργασία πάντα με τον θεράποντα ιατρό.
 • Συνεργαζόμαστε  με άριστα εκπαιδευμένους επιστήμονες άλλων ειδικοτήτων (παιδοκαρδιολόγους, παιδοουρολόγους, παιδοενδοκρινολόγους, παιδοχειρουργούς, παιδοορθοπαιδικούς, γενετιστές) με σκοπό την σφαιρική ενημέρωση των γονέων για το παρόν και το μέλλον του παιδιού τους και την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος του παιδιού, τόσο πριν όσο και μετά την γέννησή του.
 • Παρέχεται εξατομικευμένη φροντίδα σε κάθε μητέρα από τον ίδιο ιατρό, κάτι που διατηρεί σταθερή την ποιότητα των υπηρεσιών μας.
 • Σε περιπτώσεις περιστατικών που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν στη χώρα μας, διατηρούμε συνεργασία με κέντρα αναφοράς του εξωτερικού για την παραπομπή τους.
 • Τα ραντεβού μας είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή καθυστέρηση.
 • Υπάρχει δυνατότητα αποστολής  της έκθεσης της εξέτασης στον θεράποντα ιατρό μέσω e-mail/fax άμεσα, με την λήξη της συνεδρίας.
 • Στο τέλος της επίσκεψης δίνονται φωτογραφίες 3D καθώς και DVD με τον υπέρηχο,  ώστε να μπορείτε να δείτε την ταινία όσες φορές θέλετε.
Category: