Γυναικολογικό Υπερηχογράφημα (δισδιάστατης και τρισδιάστατης απεικόνισης 2D / 3D)

Με το εξέταση αυτή  ελέγχονται οι διαστάσεις, η θέση και η μορφολογία της μήτρας και των εξαρτημάτων με σκοπό να αποκλείσουμε πιθανές παθολογικές καταστάσεις ή να εντοπίσουμε την αιτία του γυναικολογικού προβλήματος.

Συνήθως διενεργείται στο πρώτο μισό του κατά μηναίου κύκλου και μπορεί να περιλαμβάνει συνδυασμό διακοιλιακού και διακολπικού υπερηχογραφήματος.

Με το γυναικολογικό υπερηχογράφημα μπορούμε να εντοπίσουμε  και να παρακολουθήσουμε πολλές γυναικολογικές παθήσεις, όπως συγγενείς ανωμαλίες της μήτρας, ινομυώματα, πολύποδες, υπερτροφία του ενδομήτριου, κύστες και μάζες των ωοθηκών.

Σε περιπτώσεις που απαιτείται, γίνεται τρισδιάστατη (3D) απεικόνιση που προσφέρει επιπλέον πληροφορίες όσον αναφορά τη θέση και την φύση των ανωμαλιών, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιπτώσεις ενδομήτριων πολυπόδων, ινομυωμάτων και ωοθηκικών όγκων πριν από το χειρουργείο. Επιπλέον μπορεί να γίνει και μελέτη της αιματικής ροής (Doppler) που προσφέρει επιπλέον πληροφορίες για την καλοήθη ή κακοήθη φύση του προβλήματος.

Διάρκειά της εξέτασης ~ 10 λεπτά.

Στο τέλος της επίσκεψης, παίρνετε ένα φάκελο που περιλαμβάνει μία αναφορά και φωτογραφίες από όσα έχουμε ελέγξει.

Γυναικολογικό Υπερηχογράφημα (δισδιάστατης και τρισδιάστατης απεικόνισης 2D / 3D)